+32 09 245 63 29 of +32 3 843 22 24 Van dinsdag tot zaterdag : 10h-13h/14h-19h non-stop

Elliptische fiets

Een elliptische fiets is een cardio-apparaat waarmee je met behulp van de handvatten 80% van je spiermassa traint. Hij combineert de gunstige effecten van fietsen, Noords skiën en hardlopen. Het eenvoudige en intuïtieve apparaat is zeer geschikt voor conditietraining, want je kunt de beweging van een loopband ermee nabootsen, zonder dat de gewrichten de dreunen hoeven op te vangen, met name er hoogte van de knieën. Je kunt er zowel je bovenlichaam als je onderlichaam mee trainen dankzij .. Verder lezen de pedalen die in een ellips ronddraaien. Train dus je rug, dijbenen, buikspieren en de onderbuik. Of je nu beginner of gevorderde bent, met een elliptische fiets verbrand je veel calorieën. Zo valt je af zonder dat je naar de sportschool hoeft. Bekijk onze elliptische fietsen van de beste merken: Heubozen, BH Fitness, Care, Kettler, Proform etc. Hoe kies je een elliptische fiets uit?

Categorie
Merken
Prijs

Elliptische fiets: drie belangrijke technische punten om een zo goed mogelijke keuze te maken

  • Het gewicht van het vliegwiel: Hoe zwaarder het is, hoe vloeiender en gemakkelijker het trappen zal gaan.
  • De lengte van het apparaat: Hoe langer uw crosstrainer is, hoe groter de ellips draaibeweging is, wat een betere training betekent voor uw onderste ledematen.
  • De stabiliteit van de crosstrainer: deze hangt af van het gewicht en de lengte van wielbasis van de crosstrainer: hoe zwaarder deze is, hoe groter de lengte van de pedalen van de crosstrainer is, hoe stabieler deze is./li>
  Meer producten (12 / 19)

Hoe kies je een elliptische machine?


Bij het kiezen van de juiste reeks elliptische trainers voor uw persoonlijke training moet u met een aantal zaken rekening houden. Met ons advies kunnen wij u helpen uw elliptische toestel te kopen zonder een fout te maken.

In onze koopgids "Hoe kies ik een elliptische fiets" vindt u alle technische aspecten waarmee u rekening moet houden. Onder hen kunnen we noemen :

# Het vliegwiel: Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de beweging. Voorover geplaatst, komt de beweging in de buurt van langlaufen. Een achterwaarts geplaatst vliegwiel is traditioneler.

# Type weerstand: De meeste elliptische trainers hebben een gemotoriseerde of elektromagnetische weerstand. Beide zijn van hoge kwaliteit en gebouwd om lang mee te gaan.

# Gebruiksfrequentie: regelmatig, intensief, semi-professioneel of professioneel. Door een geschikte gebruiksfrequentie te kiezen, kunt u uw fitnessapparatuur in de loop der jaren langer houden en tegelijk profiteren van een optimaal gebruikscomfort.

# Lengte en staplengte van het toestel: Afhankelijk van de grootte van de gebruiker is het raadzaam een elliptische toestel met de juiste afmetingen te kopen voor een maximaal comfort. Natuurlijk zijn veel modellen geschikt voor het hele gezin. Als u echter langer dan 1,80 m bent, raden wij u aan een elliptische toestel te kiezen met een minimumhoogte van 130 cm en een staplengte van 40 cm of meer.Wat zijn de voordelen van de elliptische machine?


De voordelen van de elliptische machine zijn talrijk. Het combineert het plezier van thuis trainen met een efficiënte en blessurevrije workout.

Enerzijds is de afwezigheid van schokken op de gewrichten een belangrijk voordeel. Met de elliptische toestellen kan de gebruiker zich opfrissen, gewicht verliezen of cardio doen zonder impact. Deze manier van trainen, ideaal voor mensen met overgewicht, is ook een uitkomst voor sporters om het risico op blessures te minimaliseren.

In tegenstelling tot de hometrainer, die vooral op het onderlichaam is gericht, is de elliptische fiets bedoeld om het hele lichaam te trainen. Uitstekend om fit te blijven en het cardiovasculaire systeem te trainen, u traint het hele lichaam in één beweging. Beide armen en benen zullen een aanzienlijke inspanning leveren.

Ten slotte, in tegenstelling tot een jogging sessie buiten, laat de elliptische u toe om thuis te sporten. Er is geen tijdverlies, geen onverenigbare schema's of weergevaren. U kunt op elk moment en zonder beperkingen trainen.Welke spieren werkt de elliptische?


Met de elliptische trainer kunt u bijna alle spieren van het lichaam trainen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom zo veel mensen ze gebruiken. Ruimtebesparing en gebruiksgemak ronden de argumenten af voor de aankoop van een elliptische toestel voor thuisgebruik.

De benen staan stabiel op de voetsteunen en zetten de beweging in gang. De quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten worden actief bij de training betrokken. De armen (biceps en triceps) en de schouders (deltoids) worden ook gebruikt bij het hangen aan het stuur. Ten slotte dragen de buikspieren bij tot het behoud van een goed evenwicht en een efficiënte overdracht van krachten tussen het bovenlichaam en het onderlichaam.

Natuurlijk wordt de hartspier op de proef gesteld met de vele oefeningen, afhankelijk van uw doel. Naar schatting worden 80% van de spiergroepen tijdens een elliptische trainingssessie getraind.Kan je gewicht verliezen op een elliptische machine?


Ja, de elliptische trainer wordt veel gebruikt om overtollig vet te verwijderen. Je kunt tot 800 kcal per uur lichaamsbeweging verbranden. Een van de tips voor succes is om consequent te zijn in uw oefening. Alle fitness professionals zullen een unanieme mening hebben over dit onderwerp. Door minstens 3 keer per week de elliptische sport te beoefenen, kunt u snel concrete resultaten boeken voor uw figuur. De elliptische kan bijvoorbeeld een jogging sessie vervangen.

Om af te vallen met de elliptische, moet u het aantal verbrande calorieën in de gaten houden<:. Deze waarde staat in direct verband met de gebruikte intensiteit. Om overtollig vet te verwijderen, kunt u een training van gemiddelde intensiteit doen (70% maximale hartslag) gedurende 45 minuten of een HIIT-workout. In dit geval moet worden gestreefd naar korte perioden van inspanning (20 sec) met maximale intensiteit, gevolgd door een onvolledig herstel (10 sec). Door dit 15 tot 20 minuten te doen, drijf je je lichaam tot het uiterste om snel en blijvend gewicht te verliezen.

Natuurlijk moet u rigoureus zijn met uw levensstijl om de resultaten te maximaliseren. Een gezond en evenwichtig caloriearm dieet geeft u de beste kans om uw figuur te veranderen.

VERDER LEZEN

Loading