+32 09 245 63 29 of +32 3 843 22 24 Van dinsdag tot zaterdag : 10h-13h/14h-19h non-stop

Loopband

De loopband, vaak gebruikt om af te slanken, draagt bovendien bij aan een beter cardiovasculair systeem en aan meer spierkracht.
Afhankelijk van het type biedt hij de gebruiker diverse comfortniveaus, schokdemping, trainingsniveaus en persoonlijke trainingssessies. Hij stelt je in staat om te wandelen, joggen of hardlopen met veel minder schokken voor de gewrichten, en bovendien zonder slecht weer of tijdsdruk. .. Verder lezen href=/aankoop-loopband-guide-7.html>Hoe kies je een loopband uit?

Categorie
Prijs

Loopband: drie belangrijke technische punten om een zo goed mogelijke keuze te maken

  • Het motorvermogen (uitgedrukt in pk): hoe groter dit is, hoe robuuster de loopband is.
  • Het loopoppervlak: hoer groter dit is, hoe prettiger het hardlopen zal gaan.
  • De schokdemping: hierdoor kan de gebruiker trainen zonder pijn in de gewrichten te voelen in tegenstelling tot bij het traditionele hardlopen.
  Meer producten (12 / 14)

Hoe kies je een loopband?


Om de juiste reeks loopbanden voor uw thuispraktijk te kiezen, is het nodig enkele criteria te bekijken. Met ons advies helpen wij u om uw loopband te kopen zonder een fout te maken.

In onze koopgids "Hoe kies ik een loopband" vindt u alle aspecten waar u op moet letten.

- Incidenteel of intensief gebruik?
- Gewenste maximum snelheid?
- Vaste of opklapbare loopband?
- Klassiek of XXL loopvlak?
- Percentage helling en/of daling?
- Maximaal gebruikersgewicht

Na het beantwoorden van deze vragen, zal de keuze veel gemakkelijker zijn. Bij FitnessBoutique zijn alle loopbanden van hoge kwaliteit en voldoen ze aan strenge specificaties. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan en geven u volledige voldoening tijdens uw trainingen.
Een loopband voor het hele gezin zal waarschijnlijk regelmatig of intensief gebruikt moeten worden, denk daar maar eens over na! Als het alleen als aanvullende lichamelijke activiteit wordt gebruikt, kunt u een loopband voor incidenteel gebruik overwegen.

De maximumsnelheid wordt bepaald door uw niveau van oefening en de keuze van de trainingen. Een loopband tot 22 km/u is ideaal voor splittrainingen.
Als u lang bent of comfortabeler wilt lopen, moet u een geschikt loopoppervlak kiezen. Over het algemeen zullen atleten die 1,80 m of langer zijn, vanwege hun paslengte kiezen voor een ondergrond die ten minste 120 cm lang is.Wat is het verschil tussen een loopband en een tredmolen?


Het is perfect mogelijk om op een loopband te lopen. In het algemeen varieert de snelheid van 0 tot 16 km/u of meer. Deze snelheid kan eenvoudig worden aangepast door op de gebruikersconsole voor u te drukken.

Het is echter onmogelijk om op een loopband te rennen omdat de snelheid beperkt zal zijn. Als u op zoek bent naar een veelzijdig fitnessapparaat, kies dan voor een loopband. Je kunt er zowel loop- als wandeltrainingen op doen.

De loopband is echter niet het laatste woord. Het is perfect voor oudere mensen of mensen met overgewicht die actief willen blijven, maar ook voor sporters die aan hertraining doen. De loopband kan dus worden gebruikt om fit te blijven, als onderdeel van revalidatie of om af te vallen. Gezien de grote impact wordt hardlopen namelijk niet aanbevolen voor mensen met overgewicht. In eerste instantie kunnen zij door te wandelen calorieën verbranden en hun gewrichten op de inspanning voorbereiden.

Terwijl de loopband compleet is, vindt de loopband, die zuiniger is, zijn klandizie bij bejaarden, zwaarlijvigen of in revalidatie.Laat de loopband je gewicht verliezen?


Ja, ja en ja, de loopband doet je afvallen! In feite is het een van de meest doeltreffende fitnesstoestellen om af te slanken en een atletisch lichaam te krijgen. De reden is eenvoudig: de loopband stimuleert veel spiergroepen. Deze omvatten de quadriceps, hamstrings, bilspieren, kuiten en buikspieren. Al deze spieren hebben energie nodig. Door ze regelmatig in te zetten door regelmatig indoor te gaan hardlopen, verbrandt u calorieën. In combinatie met een gezonde en evenwichtige voeding zult u week na week blijvend vermageren.

Naast afslanken helpt de loopband ook om uw spieren te versterken. Door de helling van het loopvlak aan te passen, kunt u uw billen en de hele achterste spierketen versterken. Dankzij de vooraf opgenomen trainingsprogramma's kunt u gemakkelijk een 100% individuele sessie kiezen, afhankelijk van of u wilt afvallen, strakker wilt worden of uw uithoudingsvermogen wilt ontwikkelen.
Om vet te verbranden is het gebruikelijk om korte trainingen te doen met een zeer hoge intensiteit of langere sessies met een matige intensiteit. Het variëren van de genoegens is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

De loopband is niet alleen goed om af te slanken. Het is een compleet fitnessapparaat voor de transformatie van uw figuur.Spieropbouw of gewichtsverlies: welke loopband moet u kiezen?


Op alle loopbanden kunt u streven naar spierversterking of gewichtsverlies. In feite zal het soort training dat u doet, uw doelstelling bepalen. Door bijvoorbeeld uw loopband maximaal te laten hellen, werkt u aan uw bilspieren, hamstrings en kuiten. Door een klassieke training van 45 minuten te doen op 65% van de maximale hartslag, zet u alle kansen aan uw kant om af te vallen.

Af en toe gebruik:
Voor occasioneel gebruik, 1 tot 3 keer per week, raden wij de X Trail 3 van Fitness Doctor aan. Naast zijn uitstekende prijs/prestatieverhouding onderscheidt hij zich door zijn elektrische helling en een maximumsnelheid van 16 km/h. Opvouwbare loopband, uitgerust met voelbare hartsensoren, een afstandsbediening en 38 trainingsprogramma's, dit consumentenmodel heeft alles om in de smaak te vallen.

Regelmatig gebruik:
Het volgende model gaat nog een stap verder wat betreft de prestaties voor regelmatig gebruik. Met deze loopband kunt u 3 tot 5 keer per week comfortabel trainen. We hebben de Jaguar 2.0 van Moovyoo gekozen.
Zijn sterke punten zijn een topsnelheid van 20 km/u, 15 hellingsniveaus en 65 trainingsprogramma's. Voor uw comfort heeft hij een breed loopvlak van 50 x 142 cm, een geïntegreerde ventilator, tabletsteun, inklapfunctie en een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg.

Intensief gebruik:
Bent u op zoek naar een zeer robuust en performant model? De Lynx Konect loopband van Moovyoo zou u tevreden moeten stellen. Om het in 3 woorden samen te vatten, zouden we zeggen: rustig, krachtig en leuk.
Stil, want hij heeft slechts 62 decibel bij 10 km/u. Ideaal voor vroege vogels of late slapers. Maak je geen zorgen over vallen, de Lynx Konect van Moovyoo heeft een XXL loopoppervlak van 152 x 51 cm.

Krachtig met zijn 3 pk motor, bereikt u 22 km / h in een paar seconden. Gebruikers waarderen dit reactievermogen, zodat ze de intensiteit snel kunnen opvoeren. Met een maximaal gebruikersgewicht van 140 kg, vermindert het dempingssysteem de schokken met 15% om uw gewrichten te beschermen.
Leuk, want deze loopband is verbonden met het internet. Via het grote aanraakscherm in het Frans hebt u toegang tot talrijke toepassingen zoals Netflix, Instagram, Youtube of Spotify. Het doel is om je training motiverender te maken. Je kunt elke dag trainen zonder dat je het merkt.

VERDER LEZEN

Loading