+32 09 245 63 29 of +32 3 843 22 24 Van dinsdag tot zaterdag : 10h-13h/14h-19h non-stop

Fiets

Kiezen voor een fiets voor in huis houdt in dat je thuis fitness beoefent om meer spierkracht te krijgen, cellulitis kwijt te raken en strakker te worden. Thuis trainen op de fiets betekent dat je op een veilige manier calorieën verbrandt, zonder risico's voor de gewrichten, vooral ter hoogte van de onderste ledematen. Liggend, zittend of halfliggend, profiteer van de gunstige effecten van dit efficiënte trainingsprogramma, om af te vallen of gewoon om in vorm te blijven. Ontdek onze .. Verder lezen selectie fietsen, waaronder de bekendste merken ter wereld zoals Heubozen, FitnessDoctor, Moovyoo, Kettler, Care, Proform met verschillende traagheidsmassa's, van lage prijzen tot premium kwaliteit, inklapbaar of niet, je vindt ongetwijfeld een fiets die bij je past. Hoe kies je een fiets voor in huis uit?

Fiets: drie belangrijke technische punten om een zo goed mogelijke keuze te maken

  • De vloeiende trapbeweging:
Hoe vloeiend de trapbeweging is, vormt één van de voornaamste kenmerken waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw hometrainer . Dit hangt af van het gewicht van het vliegwiel en van het magnetisch remsysteem. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe vloeiender en regelmatiger het trappen zal zijn. Het magnetisch remsysteem zonder wrijving is geluidloos met een instelling van de mechanische of gemotoriseerde weerstand wat een nog nauwkeuriger weerstandsniveau biedt.
  • Het gebruiksgemak:
Het gebruiksgemak is een belangrijk criterium in de keuze van de hometrainer. Een zadel zal meer of minder comfortabel zijn naar gelang dit verstelbaar is in hoogte en/of naar voren en achteren. Het stuur kan verstelbaar en kantelbaar zijn om zich aan te passen aan uw lengte. En tenslotte kunt u, als er wieltjes voor verplaatsing op zitten, het apparaat makkelijk opbergen.
  • De computer is een centraal onderdeel voor opvolging en waarmee de resultaten gemeten kunnen worden.
De computer kan een groot scherm hebben met een gelijktijdige weergave van de basisfuncties: snelheid, gemiddelde snelheid, duur van de sessie, afgelegde afstand, hartritme. Andere functies kunnen beschikbaar zijn, zoals de meting van uw vetgehalte of de ergometer die automatisch de weerstand van uw fiets aanpast aan de hartslag die u voor uzelf bepaald hebt. Het bestaan van oefenprogramma's is een essentiële troef voor de motivatie van de gebruikers
  Meer producten (20 / 23)

Welk deel van het lichaam werkt de hometrainer?


Het zal u niet verbazen dat de spieren van het onderlichaam het meest worden getraind op een hometrainer.

Dankzij onze experts, kom te weten "Welk deel van het lichaam werkt de hometrainer?"

- Quadriceps
- Hamstrings
- Billen (bilspieren)
- Kuiten (sural triceps)

Om verder te gaan in ons advies, vindt u onze koopgids "Hoe kiest u uw hometrainer?"

Op zoek naar een roeimachine voor het hele gezin? Een roeier met magnetische weerstand biedt uitstekende waar voor uw geld. Dit fitnesstoestel is ontworpen voor regelmatig gebruik en zal alle sporters tevreden stellen, ongeacht uw budget. De keuze van zo'n roeier is relevant.

Het zijn de onderste ledematen die de meeste inspanning op de pedalen leveren om de snelheid te verhogen, de weerstand te bestrijden en calorieën te verbruiken. Op een hometrainer zijn de spieren voortdurend in actie tijdens de verschillende fasen van het trappen (hoge overgangsfase, duwen, lage overgang, trekken). De achterste spierketen (hamstrings, bilspieren, kuiten) wordt afgewisseld met de voorste spierketen (quadriceps). Afhankelijk van de houding die u aanneemt op uw hometrainer, kunt u zich richten op een bepaalde spiergroep. Daarom moedigt de instructeur de sporters tijdens de RPM-lessen in de sportschool aan om afwisselend zittend en staand (danser) te bewegen om de spieren intens te trainen.

In mindere mate werken sommige spieren van het bovenlichaam. Daartoe behoren de buik- en rugspieren voor het evenwicht, de schouders en de armen via de biceps en triceps. Deze laatste zijn vooral nodig bij het trappen in een danseres, wat nuttig is wanneer het weerstandsniveau hoog is. Dit is de techniek die wielrenners gebruiken op een steile klim.

Tenslotte werkt het hart efficiënt op dit cardio fitness toestel. De toename van het uithoudingsvermogen en de cardiovasculaire capaciteit behoren tot de belangrijkste voordelen van fietsen. Met een cardiogordel of aanraaksensoren kunt u uw hartslag tijdens het sporten controleren.Hoe kies je een hometrainer?


Een hometrainer kopen is een uitstekende strategie om thuis aan lichaamsbeweging te doen. Afhankelijk van uw doel zijn niet alle fietsmodellen gelijk:

> De rechtopstaande fiets is de meest klassieke. De rechtopstaande fiets is de meest klassieke en is ontworpen voor beginners en gemiddelde sporters die weer in vorm willen komen. Dit type machine is ideaal om lichamelijk actief te blijven. Met een rechte rug kunt u comfortabel trappen.

> De ergometer fiets maakt kwaliteits revalidatie mogelijk. Hiermee kunt u een weerstand in watt kiezen. U vindt dit model in medische praktijken, paramedische praktijken of in thermale centra.

> De motorfiets is duidelijk gericht op prestaties. De houding van dit model hometrainer geeft u het gevoel dat u op een racefiets zit. Het gewicht van het vliegwiel, het robuuste frame, de hoogwaardige overbrenging en de precieze afstelling van het zadel en het stuur geven u een geweldig gevoel. Merk op dat hoe groter het gewicht van het vliegwiel is, hoe soepeler en vloeiender het trappen verloopt. De bikefiets kan dus worden gebruikt om thuis te trainen naast of in plaats van een traditionele racefietsrit.Doet de hometrainer je gewicht verliezen?


Een van de belangrijkste criteria is of de hometrainer u doet afvallen. Het antwoord is duidelijk ja. Dit is gemakkelijk te verklaren aan de hand van de gegevens over het aantal verbrande calorieën. Als u af en toe, maar vooral intensief gebruik maakt van een hometrainer, verbetert u uw lichamelijke conditie.

Als je een hometrainer wilt gebruiken om af te vallen, richt je dan op :

- Regelmaat (minstens 3 keer per week gebruiken)
- Intensiteit via uw hartslag tijdens het sporten
- Het aantal verbrande calorieën
- De dagelijkse voeding

Als aan deze 4 criteria wordt voldaan, zullen uw buikspieren kleiner worden dankzij een vermindering van het vet. Een van de beste manieren om dit te doen is een van de vele trainingsprogramma's te volgen die aan dit doel zijn gewijd, rechtstreeks op de console van uw hometrainer.WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN WIELRENNEN?


De lijst is lang. We kunnen echter benadrukken :

- Gewichtsverlies en/of spierversterking
- Weer in vorm komen / uw gezondheid op peil houden
- Rehabilitatie
- Gebruik binnenshuis, ongeacht het uur van de dag of het weer

Iedereen kan dus een hometrainer voor één of meer doeleinden gebruiken. In ieder geval kunt u met de wielrenfiets uw lichamelijke conditie aanzienlijk verbeteren. Wetenschappers gaan zelfs nog verder, want uit studies blijkt dat regelmatig fietsen de levensverwachting aanzienlijk verhoogt, onder meer dankzij een lager risico op hart- en vaatziekten.

Naast de gezondheids- en esthetische aspecten is de hometrainer compact, stil en gemakkelijk in het gebruik. Je hoeft geen topatleet te zijn om van de voordelen te genieten. De hometrainer kan op elke leeftijd worden gebruikt, zonder gevaar voor letsel of valpartijen, en trekt elk jaar een groot aantal liefhebbers.

VERDER LEZEN

Loading