+32 09 245 63 29 of +32 3 843 22 24 Van dinsdag tot zaterdag : 10h-13h/14h-19h non-stop
Filter
4 product(en)

Professioneel

Het roeiapparaat is een zeer volledig apparaat waarmee je 80% van je spieren traint. Het is het ideale apparaat om je schouders, dijbeenspieren, buikspieren en been- en armspieren te trainen en in het bijzonder je biceps en het cardiovaculaire systeem. De weerstand en oefeningen kunnen aangepast worden, zodat je een deel of alle spieren traint. Het roeiapparaat is bedoeld als fitnessapparaat voor mensen die strakker willen worden of gewicht willen verliezen. .. Verder lezen href="https://www.fitnessboutique.nl/aankoop-roeiapparaten-guide-9.html">Hoe kies je een roeimachine uit?

Roeiapparaat: drie belangrijke technische punten om een zo goed mogelijke keuze te maken

  • Het soort trekbeweging van het roeiapparaat: hiermee is het mogelijk om het soort beweging te bepalen dat u gaat uitvoeren.
  • Het weerstandssysteem: dit kan zijn luchtweerstand, weerstand met zuigers, magnetische, elektromagnetische en waterweerstand.
  • De mate van interactiviteit van het bedieningspaneel: De bedieningspanelen waarmee de meeste roeiapparaten op de Franse markt uitgevoerd zijn, geven de trainingstijd, de hartslag, de verbrande calorieen en het aantal roeislagen weer. Op de roeiapparaten van hoge kwaliteit hebt u ook de mogelijkheid om aan een wedstrijd op internet deel te nemen via een internetverbinding.
  Meer producten (20 / 4)

Hoe kies je de juiste roeimachine?


Een roeimachine kopen die het best aan uw behoeften beantwoordt, is essentieel als u er het hele jaar door van wilt genieten. In een van onze roeimachine koopgidsen hebben we het gehad over "hoe kies je de juiste roeimachine".

Onder de belangrijkste criteria voor het kiezen van een roeimachine, behouden we:

- Weerstand systeem,
- Interactiviteit van de console,
- Gewicht van het vliegwiel,
- Frequentie van gebruik,
- Grootte van de machine (lengte van de roeier),
- Maximaal gebruikersgewicht.

Bent u op zoek naar een discrete roeimachine? Voor kleine ruimtes is de ideale keuze een hometrainer. Opvouwbare roeimachines zijn een uitstekende strategie om te trainen zonder dat uw woonkamer vol komt te staan met rommel. Uitgerust met wielen, kan de roeimachine na gebruik gemakkelijk worden opgeborgen.

Op zoek naar een roeimachine voor het hele gezin? Een roeier met magnetische weerstand biedt uitstekende waar voor uw geld. Dit fitnesstoestel is ontworpen voor regelmatig gebruik en zal alle sporters tevreden stellen, ongeacht uw budget. De keuze van zo'n roeier is relevant.

Wilt u een krachtige en robuuste roeimachine? Afgezien van het gewicht van het vliegwiel, dat aanzienlijk moet zijn, is een roeimachine met een elektromagnetisch weerstandssysteem ontworpen voor intensief gebruik jaar na jaar. Stilte, zachtheid, precisie en een lange levensduur zijn de sleutelwoorden. Sommige modellen hebben een uniek ontwerp om schoonheid en prestaties te combineren.

Tenslotte, voor maximale sensatie, is een water roeier perfect. Met de zelfregulerende weerstand voelt het alsof je op water roeit.Welke spieren worden bewerkt met de roeimachine?


Bijna alle spieren worden op dit fitnessapparaat bewerkt. De roeibeweging, door de slagen van de roeispanen, helpt de spieren van het hele lichaam te versterken.

De buik- en lendenspieren zijn betrokken bij het uitbalanceren en overbrengen van krachten tussen het onder- en bovenlichaam. Dit deel van de spieren is dus voortdurend bedekt en onder spanning.

De rug, trapezius, deltoids, biceps en triceps worden gebruikt tijdens de trekfase. Zowel in de concentrische als in de excentrische fase zullen de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten efficiënt werken.
In feite worden de spieren van het boven- en onderlichaam op de proef gesteld tijdens herhaalde roeislagen.

Laten we tenslotte het myocardium of de hartspier niet vergeten. In de sportschool of thuis grijpen veel gebruikers naar de roeimachine om uithoudingsvermogen op te doen en zo hun cardiovasculaire uithoudingsvermogen te ontwikkelen.Doet de roeimachine je gewicht verliezen?


Ja, onvermijdelijk. In combinatie met een gezonde levensstijl kunt u met roeien snel en blijvend gewicht verliezen. De reden is eenvoudig: naar schatting verbrandt u 600 kcal per uur oefening. Roeien verbrandt calorieën en helpt je dus gewicht te verliezen over je hele lichaam.

Sportbeoefenaars die willen vermageren of op dieet willen gaan, moeten dus de roeimachine in hun trainingsprogramma opnemen. Om dit te bereiken:

1/ Wees regelmatig! Door gemiddeld 3 keer per week de roeimachine te gebruiken, kunt u concrete en zichtbare resultaten op uw figuur vaststellen.

2/ Focus op fundamenteel uithoudingsvermogen! 45 tot 60 minuten roeien op 70% van uw maximale hartslag (Fc max) is een uitstekende strategie. Met deze intensiteit kunt u tijdens de training efficiënt vet verbranden.

3/ Kom uit je comfort zone! Neem minstens één keer per week een HIIT-training op om de routine te doorbreken en jezelf uit te dagen. Deze bestaat uit afwisselend korte, intense inspanningen gevolgd door onvolledig herstel gedurende ongeveer 20 minuten. Kijk op de monitor van uw LCD roeimachine om met deze intense maar effectieve workout te beginnen.Wat zijn de voordelen van roeien?


De roeimachine is gunstig voor alle sportbeoefenaars, maar ook voor sedentaire mensen die weer willen gaan sporten.

Dit fitnesstoestel is ideaal om rugpijn te verlichten en uw rug te verstevigen, en zorgt voor een kwaliteitsvolle spierversterking. Een goede techniek zal u toelaten uw houding te verbeteren.
Bovendien helpt de roeimachine, dankzij een hoog calorieverbruik, om gewicht te verliezen.
Ten slotte verbetert de roeimachine, dankzij de beweging en de intensiteit, uw algemene lichamelijke conditie en uw dagelijkse gezondheid.

De centre-pull roeier is de populairste roeimachine ter wereld. Met dit type roeimachine kan iedereen oefenen, ongeacht uw grootte, niveau of budget. Zowel kleine als grote mensen kunnen hun doel bereiken. Door zijn structuur kunt u streven naar gewichtsverlies, toning en een algemene verbetering van uw lichamelijke conditie. Het wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid.

Andere types roeimachines zoals de Latin roeier, die lijkt op roeien, of de Scandinavische roeier, die volledig geleid wordt, vervolledigen het gamma. Deze laatste, die wordt gebruikt bij de revalidatie, met name voor het bovenlichaam, wordt door ouderen op prijs gesteld.

VERDER LEZEN

Loading